Tobotroll-om trollen på landet

Alla inlägg under augusti 2010

Av Anna Englund - 17 augusti 2010 10:46

Det finns inget värre än att frysa om fötterna det första man gör när man kliver ur sängen.. Det liksom hänger med resten av dagen och iaf jag går mest omkring och känner mig ruggig...

Så nu sitter jag i fåtöljen och fryser om fötterna och känner mig allmänt kall och väntar på att kaffebryggaren ska bli klar så jag får bli varm igen..


Träningen igår gick åt skogen, Waldo var jättepigg och alert men bara när det gällde att leka för när jag gav kommando så såg han mest bara ut som ett frågetecken. Så när det var så illa att han inte ens förstod ordet sitt så gav jag upp och åkte hem istället. Det är iaf ingen ide att hålla på när jag bara blir frustrerad för jag vet att han kan han bara vill inte.

Så nu tar vi en paus i lyudnaden och siktar in oss på lite viltspår istället mycket roligare och så kan man plocka svamp samtidigt...ha ha


    

Av Anna Englund - 16 augusti 2010 15:32

Helgen har varit kanon med lite pysslande, festande och kalasande.

Vi har pysslat lite hemma, Mange har flyttat utelamporna och städat av tomten. Vi har även vikt ihop tältsidorna så nu är dom bort från gräsmattan med.

I fredags var jag och ungarna till Ektomta och fikade lite för Mange var i Bålsta och jagade. I lördags var pappa hit och hämtade hundmat och på kvällen drog jag till stan med Helena och Wille m.fl på cruising. Det var varmt, massor med snygga bilar, kul folk och alkoholen flödade så med andra ord..SKITKUL!!

Jag var hemma tre på natten i ett alldeles lagom glatt tillstånd..

Vi fick även lära oss att det är OBRA att åka på flaket av polisen...ha ha..

Igår var det mest lugna gatan tills på kvällen då åkte hela familjen till Blåklocka och grattade systerdottern min som fyller hela 8 år idag!!

GRATTIS KLARA!

 

Ikväll är det lydnadsträning som ligger på schemat för mig och Waldo även om det lutar åt att jag byter hund på lördag och tävlar med systers labbe istället och så väntar jag med att starta Waldo tills det har blivit svalare ute. Det är nog den bästa lösningen tror jag.

Nej nu är de One tree hill som gäller och sen är de dags att laga mat..

 

Av Anna Englund - 11 augusti 2010 16:08

Det går inte riktigt så som jag vill med lydnaden så nu tänkte jag testa klicker istället. Och jag har hittat en som är ställbar i ljudet! Perfekt så låter den inte så högt utan då kan man ju ställa in den så att det passar hunden.

Så ikväll blir det en tripp till klubben igen med nya tag och nya tankesätt så får jag se hur det går.

Jag ska lägga spår åt herrn någon dag med tänkte jag för tycker han det är kul och det går bra så kan vi ju starta i appellen...kanske... Viltspår ska jag köra igång nu oxå så det kanske hinns med nåt anlagsprov före vintern...

Ja och så är det ju klubbens utställning som går av stapeln i oktober som tar rätt mycket tid med anmälningar och det ska skrivas in i katalog och jagas sponsorer mm. Så det känns som att den här hösten blir som vanligt för mig, massor inplanerat och alldeles för lite tid till allt.


Jag måste dessutom ta mig i örat och ringa läkaren för en tid och kolla upp min rygg eftersom den inte blir bättre. Och det börjar bli jobbigt nu etersom jag har problem med att sitta för länge och stå för mycket.

Jaja alltid nåt....


Nej nu är det dags att börja fundera på matlagning..

Av Anna Englund - 10 augusti 2010 14:58

Känner mig rätt nöjd över den här bilden som jag tog på Olivia med makroobjektivet..

  


Av Anna Englund - 8 augusti 2010 16:18

Jag är uttråkad idag, dels är det vädret och så är jag less på att vara hemma. Jag tycker om mitt hem men ibland så blir jag så trött på alla måsten så jag bara vill flytta till en koja i skogen och bara vara...


Inatt åskade det som bara f-n här, det blixtrade och mullrade samtidigt.. Det är så himla mysigt när man kan ligga i sängen och titta ut på blixtrarna och höra hur det rullar över himlen och regnet som smattrar på fönstren. Och det behövdes verkligen en urladdning så idag är det svalt och kanonluft ute.. Perfekt för mig för jag funderar på om jag ska Mufflo och åka till Alunda och promenera lite och typ passa på att träna lite med honom. Jag tror ju inte att man får stilpoäng på platsliggningen om hunden ligger på rygg..ha ha..


Jag tog en liten j-a minifästing på Olivias örsnibb idag, äckliga odjur.. Den var så liten så jag trodde det var ett litet sår först men icke..


Nej det här håller inte jag är så rastlös och uttråkad att jag har fastnat framför tvn och en repris på Cougartown...ILLA!!!!

...

Av Anna Englund - 6 augusti 2010 12:22

Jahapp så var det fredag igen då.. Dagarna bara rinner iväg så snabbt så jag hinner inte riktigt med.

Igår var vi till Öregrund och grillade och tog en raid ner till hamnen och spana in folk eftersom det är båtveckan och jag konstaterade ganska snabbt att det var roligare för 10 år sen när man inte behövde passa barn och muttra om den höga ljudnivån mm. För jag förstår verkligen inte varför dom måste spela så högt så man inte hör vad man tänker ens.. Inte så roligt då med en liten i vagnen eller som igår 2 små i vagnarna..Nog för att den ena sov som en gris och min lillstumpa somnade därnere i all musik men det kan verkligen inte vara hälsosamt..

Usch nu kom jag på mig själv med att låta som en gammal tant, blir man så när man närmar sig 30 tro??


Idag vaknade jag med en illvillig djävul bakom ena ögat som satt och slog med en hammare så jag kom inte ur sängen förrän efter elva och än har inte den djävulen slutat slå men jag tror att han har skaffat en gummiklubba nu ist för nu gör det inte lika ont.. Men det är irriterande att ha sån huvudvärk som sitter bara bakom ett öga... Antagligen så är det spänningshuvudvärk då det har varit rätt mycket senaste tiden och jag har lite svårt att stressa av..Men snart är det måndag och då återgår allt till det normala igen med lämning och hämtning hos dagmamma och lite lugnare tillvaro här hemma när det bara är jag och Olivia.

Snart är de dags för mig att göra mig iordning för en tur till stan och storhandla mat för nu är det så tomt så det ekar när man öppnar kylskåpet nästan... Men jag måste vänta tills Mange kommer hem eftersom jag ska åka UTAN barn och handla, det flyter på så mycket bättre då än när man ska ha en tjatande 4åring och en 7 mån i vagnen som antagligen skulle ledsna ca 5 min efter att man kommit in i affären.. Nej då går det fortast att åka själv. När jag har kommit hem ska jag städa min bil för "någons" hund bröt sig igenom gallret och lämnade en ryamatta av ljus päls i hela mitt baksäte..inte så kul..

Så ja det är väl min dag i det stora hela och jag kommer antagligen komma på mer att göra medans tiden går...

Av Anna Englund - 4 augusti 2010 23:26

Jag vet att jag skrev att jag skulle tala om vad vi har sysslat med men...mitt minne ihop med ett lättare agg gentemot datorn har gjort att det inte blev så.. Ber så hemskt mycke om ursäkt för det..


Ja så var ska jag börja??

Jo grillfesten ja, den blev himla lyckad. Ovan som jag var efter 1 1/2 års alkoholuppehåll så blev intaget för stort och på för kort tid så vid elva på kvällen var det tack och godnatt för mig. Men att döma av bilderna så hade jag kul fram till dess  

Sen blev det ny vecka och nya tag så vi åkte och hämtade hem Elsa från Nynäshamn och på vägen hem blev det ett stopp vid Arlanda och kolla på flygplanen när de landade. Jättespännande för en 4 åring...

På onsdagen lämnade vi Elsa hos morfar och Lena för övernattning där och då passade vi på och åka ut på kvällen och kika lite efter djur.. Såg inte många förrän vi gav upp och skulle åka hem då höll jag på att köra på vildsvin som var uppe på vägen (självklart) och sprang. Och de som har en King Cab eller har kört en sådan el liknande vet hur dom beter sig när man tvärnitar.. Det blir liksom en hoppeffekt liknande en groda med diverse ljudeffekter av däckskrik..Men jag missade grisarna iaf och det var ju bra det.

På torsdagen var vi till syster min för frisering av hennes karl och så skulle kusinerna få leka lite för det var länge sen och när vi åkte hem så nog tusan var grisarna på samma ställe men som tur var inte på vägen och jag körde sakta för säkerhets skull... Förb djur!!

Fredagen kom och Elsa blev hämtad av farmor och farfar för besök på fjärilsmuseet och övernattning där så vi passade på att få hönsgården nästan klar eftersom pullorna hade flyttat ut i hönshuset men inte kunde gå ut. Lördagen blev det ett besök hos farsgubben för lite fika och så skulle jag lämna ett båtskydd som vi hade köpt åt honom och så blev det lite mer fixande ute. I söndags var det dags för premiärsläppet av kycklingarna i deras nya STORA rastgård och gissa om dom såg kul ut när de kom ut (blev utkastade) genom hålet.. Dom var alldeles tossiga och gick mest omkring med stirrande blick, det var tom så illa så tuppen glömde bort att gala...ha ha..

I måndags var jag och Olivia själva hemma för Elsa och Mange åkte till svärföräldrarna och pulade lite där och på kvällen hade jag styrelsemöte på klubben och så passade jag på att träna lite med Waldo inför kommande tävling...och ja de går sådär kan man ju säga.. På vägen hem blev jag stoppad av polisen och dom kollade igenom min bil för det var några idioter som hade varit i grannbyn och skjutit folk så dom häll på och letade efter dom.

Tisdagen då.. ja då var vi iväg till ett par bekanta i Björklinge och grillade och hade det supertrevligt där. Ungarna lekte så himla bra med varandra och var så gulliga ihop.

Och sen var vi ju faktiskt framme vid idag!

Idag har hela familjen och Linda och Alva varit till Lövstabruk och spanat in Barnens bruk där. Ett stort lekrum för ungar med ett lekhus som Sven Nordqvist (Pettson & Findus) har varit med och designat. Ungarna hade jättekul och ja det var lite kul att titta på allt för man såg nya detaljer hela tiden. Och jag hoppade upp på ett par styltor och faktiskt så gick det lika bra fortfarande som det gjorde sist för typ 10 år sen.. Varför kan inte cyklingen sitta lika bra??

Imorgon ska Mange och Elsa ut på utflykt i skogarna här hemma och äta picknikfrukost men det vet inte Elsa om..hihi

Sen på kvällningen ska vi till Öregrund och grilla (och jag ska snusa bebis)

Min bebis är ju ingen bebis längre, hon far ju omkring som en vilde och man får plocka ner henne från trappan flera ggr per dag. Och idag började hennes 3e!! tand spricka igenom...det är läskigt att det går så fort nu har hon ju inte ens tid att sitta och mysa längre för att det är så mycket fart i kroppen..

Så det var de senaste veckorna lite kort.. Så man kan säga att "I'm back"


Och nu blir det sängen efter att ha varit ut till pullorna och stängt in dom, med en liten ficklampa som enda ljuskällan. Hundarna är nattade på varsin våning, barnen sover sen länge, karln har precis gått och lagt sig så det är bara jag kvar.. Men jag har börjat på en påse Maltesers och då är det himla svårt att sluta... Men nu är det sista!...eller kanske en till eller två eller ja ni förstår..

Tjipp på er!!

Av Anna Englund - 2 augusti 2010 14:58

vad jag har gjort för att förtjäna detta rumpvisande av karln??

  

Ovido - Quiz & Flashcards