Tobotroll-om trollen på landet

Direktlänk till inlägg 6 oktober 2011

Är det inte det ena...

Av Anna Englund - 6 oktober 2011 22:57

Idag var Elsas onda hals bra men tro inte att det var över med alla problem då eller.. Nej nej då uppenbarade sig en vaxpropp i örat på henne som gör ont och som

gör att hon hör ännu sämre än vad hon gör annars.

Men nu har hon vaxlösningsmedel i örat och en tuss så får vi se om den släpper tills imorgon annars så får vi göra om det eller åka till doktorn så får dom suga ut den.

Men jag hoppas att det funkar så Elsa återgår till sitt glada jag och inte fortsätter vara den surpuppan hon varit i en veckas tid nästan.


Olivia däremot hon är fullt frisk nu, ställer till med sattyg, har raseriutbrott så fort man säger nej åt henne och bara är som hon är..

Hon har däremot fått någon ide om att så fort jag byter blöja på Kerstin så ska hon också byta fastän hennes kan vara snustorr och gör man inte det så går hon in i badrummet och tar av den själv och kastar den i soporna. Visst är väl det behändigt men det blir dyrt i längden..


Kerstin fortsätter att vara sitt goa, snälla lugna jag.. Hon liksom bara hänger med på allt utan protester..  Vilket är tur då de äldre förmågorna kan ställa till med rätt mycket på kort tid 

  Här var Olivia 5 månader gammal, jag är så otroligt fascinerad över hennes stora blåa ögon..

Jag ska försöka ta en bild på Kerstin imorgon om tillfälle ges så ska ni få se likheten mellan systrarna.

Elsahjärtat är den som verkligen är egen av alla 3.. Hon har helt unika drag som ingen av de andra har utan Olivia och Kerstin är mest lika varandra.

Men hela hon är så speciell.

Många tycker att hon blir jobbig och blir irriterade på henne för att hon är så intensiv och spontan. Jag har tom fått frågan om jag ska göra utredning på henne för någon ev bokstavsdiagnos.

Men hon är bara sån, hon har en intelligens som behöver en otrolig stimulans och får hon inte den så slår det lätt över.

Sen är hon en väldigt känslig person som tycker att det är jobbigt när alla bara säger åt henne hela tiden och hon blir väldigt lätt sårad när "fel" människa skäller på henne.

Hon hamnar ju rätt ofta i situationen där hon får höra "du är så stor så du borde veta bättre" och eftersom hon klarar sig själv väldigt mycket så blir hon ofta som bortglömd när vi är borta.

Och jag tycker det är fel för hur det än är så är hon bara fem år gammal och en liten flicka som också behöver känna sig omtyckt av fler än bara hennes föräldrar och systrar.

Hon har haft det ganska tufft de senaste 3 åren med många omställningar.

Hon har gått från att ha varit enda barnbarnet hos farmor och farfar till att ha 3 kusiner och 2 småsystrar att strida om uppmärksamheten med och eftersom hon är störst så trillar hon ofta bort.

Största omställningen kom här hemma där hon har varit enda barnet i nästan 4 år till att ha fått 2 systrar inom loppet av 16 månader.

Det är rätt svårt för henne och hon har fortfarande problem med att hon måste dela uppmärksamheten med dom.

Jag erkänner att det är lätt att hon hamnar lite på sidan om ibland när de mindre kräver sitt genom blöjbyten, matning, nattning mm.

Men vi har börjat jobba hårdare på att hon ska få sin egentid med oss där det bara är hon och mamma eller hon och pappa.

Men hur förklarar man att hon behöver få vara själv med ex sina mor/farföräldrar utan kusiner utan att stöta sig med någon??

Det har ju inget med någon s.k "ensamrätt" att göra utan bara att Elsa behöver det just nu.

Någon som har något bra tips så skriv gärna och berätta för mig.


Oj vad jag hamnade på ett sidospår nu men jag bara kände att jag behövde få fram lite om min älskade dotter.

Hon har ingen diagnos och ja hon är intensiv men hon kan vara världens mysigaste unge om man bara tar sig tiden att umgås med enbart henne.


Med det säger jag god natt.


 
 
Fia

Fia

9 oktober 2011 20:06

Äsch, folk har så mycket åsikter om allt! Jag tycker hon är en jättemysig och supergo tjej. Och det där med att få vara själv med sin farmor etc är JÄTTEVIKTIGT! Speciellt i den åldern och det tycker jag att du bara kan säga rätt upp och ner. Det borde alla runt om förstå tycker jag. KRAM!

http://www.fiaeleonora.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Englund - 23 juli 2012 08:56

Nuförtiden hittar ni mig på trissmamman.blogg.se

Av Anna Englund - 21 juli 2012 03:15

En bild säger det mesta om hur jag haft det idag..

Av Anna Englund - 20 juli 2012 09:53

Det är måttligt kul att vakna och ha ont överallt och veta att jag har tre nätter framför mig att jobba. Så dagen går i grinighetens tecken och det är väl sådär......

Av Anna Englund - 19 juli 2012 13:02

Äntligen kom appen! Nu blir det betydligt enklare att blogga för mig. Jag är alltid ute på språng någonstans känns det som och då finns varken tid eller möjlighet att sitta vid datorn.. Men nu kan jag ju blogga när jag är ute och går med hundarna t...

Av Anna Englund - 9 juni 2012 05:04

Japp om ca 2 timmar så får jag byta om och åka hem och sova.. Och det ska jag göra och hoppas på att mitt förkylningslock i örat som gör mig nästan döv har släppt när jag vaknar.. Vore jag inte så trött hade jag tagit ut hundarna på en längre vända...

Ovido - Quiz & Flashcards