Tobotroll-om trollen på landet

Alla inlägg under juli 2011

Av Anna Englund - 11 juli 2011 23:25

Tidigare nu ikväll när Kerstin somnat så tänkte jag passa på att ta hundarna och gå en långvända för att få komma ut och röra på mig.

Så efter massor med pip och gnäll från Loke för att det går för långsamt att komma iväg så tog vi oss ut.

Och ja det var ganska trevligt och knalla på med musiken skrålandes i öronen.

När jag kom bort till första skogsdungen så började Loke reagera på något i skogen och eftersom vi har vildsvin så plockade jag ur snäckorna ur öronen för att höra.. Döm om min förvåning när det jag hör är en tant som skriker "STANNA" för fulla lungor i skogen men ca 5 sek senare så såg jag varför. För i skogen kommer en pitbull i 180 med en stor gren i käften och tänker minsann inte göra som hennes matte säger.

Hon for ner på vägen, spottade ut grenen och tog sikte på Loke och 2 sekunder senare så satt hon i halsen på honom. Han skrek först av förvåning innan han började försöka försvara sig, Jag skrek och sparkade hejvilt efter hunden och Waldo idiotskällde mest för att han blev överraskad och rädd.

Aja ett ögonblick senare släppte hunden Loke och for iväg mot sin matte som nu stod på vägen och skrek och då tänkte jag att va bra koppla hunden nudå.

Men innan hon fått tag på henne så hade hunden vänt och tagit sikte på Loke igen och kom i full fart.. Och då brast det i princip för mig, jag skrek och jag lovar hade hunden kommit tillräckligt nära så hade jag sparkat allt vad jag kunde för att få bort den. Så nu blev det en ny resa i halsen på Loke i ett par sekunder innan hon släppte och for iväg och nu fick ägaren tag på henne.

Ja det var ju lite tumultartat en liten stund när jag skulle lugna mina hundar och reda ut kopplen mm. Då frågade ägaren om det hade blivit nån skada på Loke. Nej det var nog mest päls svarade jag.

Svaret jag fick då av henne fick mig att tappa målföret totalt..

"Vad bra då, oj jag ska nog ta bort grenen från vägen så ingen bil kör på den"

WHAT THE FUCK!!!!

Be om ursäkt för att din jävla hund attackerar min helt utan anledning. Och vad fan gör den lös när den är belagd med koppeltvång av polisen pga att den attackerat en hund tidigare utan anledning??

Och ja jag ska nog egentligen ringa polisen och anmäla men samtidigt så vill jag ju ge dom en ärlig chans att komma och be om ursäkt..

Men som tur var blev det inga skador på Loke och det kan vi nog tacka hans tjocka päls runt halsen för..

Jag återkommer mer med besked om hur detta slutade.

Av Anna Englund - 8 juli 2011 16:32

 
Av Anna Englund - 8 juli 2011 16:31

 
Av Anna Englund - 6 juli 2011 22:37

Till Elsas stora glädje har Lillis flyttat hit idag. Han är en kavat kaninherre i sina bästa år som redan efter ett par timmar glatt skuttar runt i sin bur och smarrar gräs. Jag ska försöka hinna med en bild imorgon.

Några kycklingar har det inte blivit än så nu börjar jag misstänka att de dött i äggen de sista dagarna men jag ska vänta några dar till, de kankse inte är helt redo än för att komma ut i stora världen.


Imorgon ska jag och alla barn åka in till stan och hämta upp Lisa för en eftermiddag på Pelle Svanslös hus.

Det ska bli skoj och jag tror att speciellt Elsa uppskattar det, hon har lite tråkigt om dagarna nu när hon har sommarlov.

Så jag ska försöka komma ihåg kameran imorgon och fota så gör jag det så kommer det bilder imorgon kväll.

Av Anna Englund - 6 juli 2011 14:39

Och jag menar verkligen skit ordagrant.. Elsa hade släppt ut Loke ur buren i morse fast hon inte får så han hade tagit sig en lyxfrukost ala bajsblöja... Och självklart hade den intagits på ett bekvämt ställe för man kan ju inte ligga obekvämt och äta så den hade han smarrat på i soffan...

När frukosten var avklarad så antar jag att han blev sugen på nåt lite mer fiberrikt så då gick han loss på en förpackning trosskydd och en kasse med tidningar och kartonger som ska slängas..

När allt detta var avklarat så hade han stressat upp sig själv och Waldo till den grad att ingen av dom kunde hålla sig utan båda! två hade skitit på golvet..

GAAAAAAHHHHH!!!!!!

Jag får fan hysteriska utbrott på denna hund snart..

Det går ju inte att ha honom i möblerade rum verkar det som iaf så länge som hans husse alltid hittar ursäkter för att slippa engagera sig i honom.

Som det känns nu så skulle han ha det mycket bättre hos någon som vill ha en hund och motionera honom och göra saker med honom..

Inte ha en ägare som verkar ha honom som hundgårdsprydnad och nåt att ta fram och skryta med när det är jaktsäsong..

Så fet och otränad som han är nu så kommer han inte ha ett uns av ork till att springa i skogen i höst vilket leder till en ruggigt dålig jakthund..

Och jag ser inte problemen när det gäller motionering, man har alltid en halvtimme över på kvällen för att cykla med en hund eller ta en rask promenad..

Man får skita i att sova i fåtöljen framför tvn helt enkelt så finns det hur mycket tid som helst..

Men tydligen så kan man kasta bort 10 000 på att köpa en hund som man ändå inte tänker ge det den behöver...


Ja av det ni kan läsa så förstår ni nog att jag är något less på detta fenomen nu.. Jag har varken tid eller ork att varje dag i princip ta reda på saker efter denna hund eller försöka styra upp honom så han inte river huset när han far omkring i 190 pga en massa lagrad energi...

Nej någon i detta hus får nog ta sig en allvarlig funderare på varför han ska ha denna hund... och detta för hundens skull för som han lever nu så mår inte så bra som han borde..

Av Anna Englund - 4 juli 2011 23:09

Jag har varit tvungen att fatta ett tungt beslut om min fina kisse Vera, de senaste veckorna har han slagits mer och mer med Sune och det utan anledning.

Nu har allt gått till sin spets då Sune knappt hinner komma in förrän Vera hoppar på honom och spöar skiten ur honom.

Så nu får vi köra en in en ut metoden här hemma för att Sune ska få lite lugn och kunna äta. Och som jag skrev i tidigare inlägg så var han borta i veckan som var och han hann bara komma hem och lägga sig hos Olivia och mysa så letade Vera rätt på honom och spöade på honom så det slutade med att Mange kastade ut Vera, hundarna blev som tokiga av ljudet, Olivia blev väckt för de slogs ju självklart i hennes rum. Och när jag kom upp så satt Sune inne i kattlådan och morrade och kom inte fram.. Idag kom Sune hem med en skadad tass som är jättesvullen och alldeles varig och guckig och ville då självklart vila men det tog bara nån minut så kom Vera och skulle slåss med honom så det var bara att kasta ut Vera så han fick vila sin tass. Sen kom Vera in och då var det dags igen...suck... så nu är Sune inne, Vera är ute på jakt efter nån råtta (som tur är så är han alltid ute på nätterna) och det är lugnt för båda.

Men det var med ett tungt hjärta som jag fattade beslutet nu och satte in en annons på Vera så han får komma till ett hem utan andra katter.. Han är ju min goskisse men samtidigt så kan jag inte ha det så här och Sune har funnits i familjen längre så det är självklart att det är han som ska vara kvar.

Det är jobbigt när det blir så här och man inte kan styra över det...


Jaja över till annat då...lite Elsagrejer kanske...

Jaaa vilken ände börjar man i??

Vi kan säga så här sen dan före midsommarafton så har hon åstadkommit:

en fläskläpp

en blåtira

en blå häl

div skrubbsår

ramlat ur en säng

stulit glass

slagit benet i trappan

blivit biten av katten

och ja det är säkert nåt mer som jag har glömt..

Blåtiran fick hon när hon knockade sig själv med en plastfotboll inomhus.

Den blåa hälen uppkom när hon stängde ytterdörren men glömda ta bort foten..

Fläskläppen blev när hon slog sig själv med en leksak.

Skrubbsåren blir när hon springer fortare än vad resten av hennes kropp gör..

Sängen var en loftsäng som hon så högt deklarerade att hon minsann INTE ramlade ur och 2 sek senare låg hon på golvet nedanför..

Glasstölder är ett vanligt förekommande fenomen nu förtiden..

Slår sig i trappan beror på samma sak som skrubbsåren, det går helt enkelt för fort...

Biten av katten, ja det blir man när man har gett sig tusan på att han ska ha blöja eller några andra dockkläder på sig och han är inte av samma uppfattning..


Så ja Elsa är som Elsa alltid har varit...För mycket för sitt eget bästa...


Nej nu är de bingen som gäller..

Ovido - Quiz & Flashcards