Tobotroll-om trollen på landet

Alla inlägg under januari 2009

Av Anna Englund - 15 januari 2009 13:49

Jag är trött på snö, det var så skönt igår ingen snö och påfruset. Kan inte bli bättre..Men idag var det dags igen, det har snöat hela fm tills nu så nu är det vitt ute igen..*suck*

Idag hade jag tänkt att jag skulle göra en storstädningen efter  jul men ni som har barn i 3 års åldern vet att det kan kännas tröstlöst å städa när man inte ens hinner plocka undan leksakerna förrän de är framme igen + några till. Lägger man då till en valp på 5 månader som också ska hjälpa till och städa (stöka) så blir det inge bra. Den enda som är lugn idag så är det katten, han har boat i sin hängmatta på elementet i sovrummet..Skulle jag med vilja göra...men Elsa har inga planer alls på å sova en stund så jag får väl gå och va toktrött istället..Jag har knappt sovit de senaste nätterna eftersom Elsa hostar så mycket och det börjar kännas nu..

Någon som vill ge en hjälpande hand och städa åt mig så jag får sova?? :-D

Av Anna Englund - 14 januari 2009 21:24


Tittade på uppdrag granskning som handlade om importen av spanska gatuhundar och jag kan bara säga en sak...VEDERVÄRDIGT!!!

Varför ska man importera dessa stackars skadade,sjuka hundar? I många fall flyttas dom ju bara för att dö i ett annat land. Och de som "räddar" dom gör det ju bara för att tjäna pengar, dom bryr sig inte om vi i Sverige får hit smittsamma sjukdomar..

Dom försöker ju inte ens få ett stopp på förökningen genom att förebygga utan nej då dom låter dom föröka sig utan gränser..För som sagt ju fler hundar desto mer pengar!!

Aaahh jag blir så arg när jag ser sånt här:-(

Alla dessa stackars hundar som sitter i olika jourhem här i Sverige då? Som har blivit illa behandlade eller dom där familjen helt plötsligt en dag bara inte vill ha dom och dumpar dom?

Eller alla dessa som polisen beslagtar som är vanvårdade? Har inte dom någon rätt att få nya hem? Jag skulle ju hellre ta en sådan hund som jag vet är ordentligt genomgången av veterinär och som jag dessutom vet att den inte kommer från något land där de har en massa sjukdomar.

Visst jag tycker också synd om dessa hundar och mitt hjärta blöder när jag ser dessa program men för att få ett stopp på detta så måste vi sluta köpa dessa hundar så att det inte går att tjäna pengar på dom..

Så MIN åsikt är att importen av dessa hundar ska stoppas för att det ska bli hejd på dessa sjukdomar innan det är för sent..

Jag vill inte vakna en dag och behöva oroa mig för att jag eller mina nära och kära ska riskera att bli smittade av Rabies eller Leichmanios eller någon annan sjukdom som jag kan förlora dom i eller att de får skador för resten av livet..


Vad tycker ni därute som läser detta??


Av Anna Englund - 13 januari 2009 21:58

Kntmasso i Gimo..

Åkte iväg en sväng med Helena och Andreas och Charlie och tittade på alla utklädda (fulla) människor, det var lite att titta på men jag tycker det har tappat lite eller så är det för att jag själv var nykter..Vem vet.. Bilden är från knutmasso för nåt år sen. 



Av Anna Englund - 13 januari 2009 15:48

Jag bara måste lägga ut den här bilden som jag hittade på internet...

Undrar vad man skulle tänka om man såg en sån??

Av Anna Englund - 13 januari 2009 15:30

Ibland förstår jag mig inte på folk...Ta vår granne ex, dom har en dvärgpinscher som är ute och springer i tid och otid även på vägarna.men det verkar inte göra så mycket. Häromdagen när jag kom hem höll jag på att köra över honom inne på vår tomt!! sen när jag klivit ur så är det ett j-a skällande och bjäbbande på hundkräket och då får jag se: dom står ute på tomten och behagar inte ens ropa på honom..men HALLÅ!! Jag kanske inte vill ha honom stå där och bjäbba och jag vill definitivt inte ha honom där den dan Loke har blivit stor, det skulle inte va så kul om hunden kliver in på tomten och Loke skulle bita honom för det måste ju jag betala bara för att dom inte orkar (vill) ropa in sin hund.. Han springer ute på gatan och skäller på våra stackars hundrädda tanter så det är ju rena undret att ingen har dött av en hjärtattack eller nåt..

Det kommer sluta illa en dag...antingen så blir han biten eller så kommer han att bli överkörd..

Och han verkar ju nästan korkad ibland, får han tråkigt så går han iväg och terroriserar hundarna längre upp på gatan som sitter ute( dom är inte små).

Nej jag vet inte vad man ska säga om sånt folk eller såna hundar..

Av Anna Englund - 12 januari 2009 22:01

Den har gått såååå långsamt. Elsa somnade tidigt vilket är ett tydligt tecken på att hon inte är frisk. Så efter det har det bara varit jag och hunden för katten gick och lade sig i kartongen med julsaker och sov.

Loke har dödat Elsas fjärrstyrda grävmaskin idag som hon fick för att hon slutade med blöjor, trist men en bra läxa. Då kanske hon lär sig att inte ha saker på golvet...Lägger in en bild på maskinen och boven. (sladden på bilden har suttit ihop)

Lägger även in en bild på Mästerfotografen Elsas bild på Loke...Jag har svårt att tro att han uppskattade blixten:-)

Av Anna Englund - 12 januari 2009 17:14

Jaha de här var ju mindre kul, jag var hemma förra veckan för att min rygg var paj. Och nu måste jag vara hemma för att Elsa är sjuk och Mange har jour och är inte hemma för att det var nån läcka i Björklinge. Jag vill inte vara hemma, jag vill ju jobba. Jag hade sett fram emot och få åka och jobba och få träffa Lisa igen.. Jaja jag får ju jobba i helgen iaf tre nätter.

Det blir en update senare ikväll för nu måste jag ta hand om Elsa.

Av Anna Englund - 11 januari 2009 21:18

Läste en kompis blogg nyss, hon hade varit och ridit islandshäst..Ååhh jag blir så himla avis..Jag har inte suttit på en islänning på 3 1/2 år. Jag har bara ridit syrrans häst ett par gånger och det är inte samma sak. Jag måste sätta upp lappar här hemma och efterlysa nån islänning som jag kan bli medryttare på.. Det är så mysigt att rida dom och så är de lagom höga,  är dom för höga får jag ju bara höjdskräck..


Annars idag har vi bara tagit de lugnt, tom Loke har haft semester idag och det behövde han. Det har varit ganska mycket ett par dagar och eftersom han växer så fort som han gör så har han växtvärk och då blir han stel och halt. Han är ju inte så gammal bara ca 5 månader och redan lika stor som en vuxen gråhund, ja nästan större..

Jag var och stycka lite älg igår hos pappa så nu är det lite mer i frysen igen, inte fel de inte..:-) Synd bara att man ledsnar till slut på viltkött, det är ju nästan lyx att äta nötkött eller vanliga simpla fläskkotletter...Och inte bara älg och rådjur och vildsvin, nog för att matkontot blir billigt men ändå...

Jaja det är bara att gilla läget, är man gift med en jägare så är man...

Idag bjuder jag på en vacker bild på en islandshäst på tävling...VILL HA....

Ovido - Quiz & Flashcards